Hovedkamp i 1. divisjon - Tafjord møter Dfind Consulting
📰

Hovedkamp i 1. divisjon - Tafjord møter Dfind Consulting

Skrevet av Kristian Fjeld 05.10.2023

– Vi har en glitrende kamp i vente

Etter en fryktelig lang sommer i følge Valve ble endelig Counter-Strike 2 lansert. Spillermassen strømmer til og Bedriftsligaen fortsetter i et forrykende tempo. Vi fortsetter med CS:GO ut uken som standard, men tilbyr CS2 til lag som blir enige mellom seg. Etter høstferien vil alle runder i Bedriftsligaen fortsette i CS2 🙌 Vi skal pushe grensene i Counter-Strike 2 når Dfind Consulting skal måle krefter mot Tafjord i rundens hovedkamp i 1. divisjon 👀
 
Kampen ser du torsdag klokken 20:30 på twitch.tv/bedriftsligaen_no

– Vi er ikke redd for noen

Vi har tatt en prat med lagkaptein i Dfind Consulting, Matias «Matias» Unsvåg før torsdagens viktige oppgjør. Dfind Consulting jakter i skrivende stund Tafjord som ligger på plassen foran på tabellen på en tredjeplass. Dermed står det mye på spill når lagene barker sammen klokken 20:30. Unsvåg har likevel selvtilliten på plass før toppoppgjøret.
 
– Det burde være mulig å slå Tafjord. Vi spilte i 2. divisjon med de forrige sesong, hvor vi spilte 1-1 i gruppespillet. Vi vant derimot sluttspillet, mens de røk i semifinalen. Spenningsmomentet her er selvsagt hvor mye tid hvert lag har fått brukt til å øve inn Counter-Strikes 2, i stedet for Counter-Strike: Global Offensive. Jeg tror det kan bli en skikkelig bra og jevn match 👊
 
Lagkapteinen trekker frem sin In-Game Leader Marius «hessel» Hesselberg på spørsmål om hva som er en av lagets største sider.
 
– En av våre sterkeste sider er mid round calls fra IGL «hessel» og tilpasning i løpet av kamper og runder. Vi har og et lag med mange gode spillere, hvor flere kan ha dagen og fragge.
 
Også lagkaptein for Tafjord Anders «spot» Giske Hagen hadde anledning for noen kommentarer i forkant av møtet. Han forteller at de går inn uredd til toppoppgjøret.
 
– Vi kjenner ikke til Dfind Consulting så mye, så vi tenker at vi har gode sjanser til å stikke av med seieren. Vi er ikke redd for noen, forteller Hagen som trekker frem den gode lagmoralen som lagets sterkeste side.
 
DISSE SPILLER FOR DFIND CONSULTING: Marius «hessel» Hesselberg Ole «hanzy» Hansen Matias «Matias» Unsvåg Anders «naughty» Olsen Simen «Simen» Romstad
DISSE SPILLER FOR TAFJORD: Anders «spot» Giske Hagen Stephan «Cavo» Sørnes Knutsen Johannes «JoAa» Årvik Martin «korkej» Vedø Kroken Christian «Hamnes» Ødegård Hamnes
 
notion image

– Klare til å bevise at de hører til i toppen av Norges gjeveste bedriftsliga

Kommentatorene gjennom torsdagskvelden er Sigve «RUSH» Løndal og Brynjar «Kula» Søderholm. De ser frem til et høydramatisk oppgjør mellom to ekstremt jevne lag.
 
– Det blir utrolig spennende å se to nyopprykkede lag som spilte relativt jevnt møte hverandre i øverste divisjon. Etter et snublette sluttspill for Tafjord og en finaleseier til Dfind Consulting så kan man jo tenke seg til at Dfind vil være favorittene, jeg gleder meg uansett til å bli motbevist av et selvsikkert Tafjord, sier Løndal.
 
– Ettersom jeg vanligvis sitter med en mer administrativ rolle denne sesongen og passer på at vi har et solid kommentator-team så gleder jeg meg utrolig til å sette meg forran mikrofonen igjen sammen med «Kula».
 
Og det kommer til å hagle kuler på server når «Kula» setter seg ned med sin makker Løndal og skal kommentere. Søderholm på sin side er spent på styrkeforholdet mellom kveldens to kamphaner.
 
– Jeg har ikke altfor mye statistikk å ta fra etter kun 1 runde i 1. divisjon. Men selv kjenner jeg en og har spilt en del med en i Tafjord som jeg vet er en stabil spiller. På Dfind Consulting kjenner jeg dessverre ikke til noen av spillerne så jeg har null idè på individuelle ferdigheter. Men på bakgrunn av at det kun er 2. gamet i sesongen vil jeg tro at det blir en jevn kamp, noe som er vanligere i høyere divisjoner da spillerne er litt mer rutinerte, forteller Søderholm og røper at han ble overrasket da han så kompisen «Korkej» spille for Tafjord.
 
– Det jeg gleder meg til med oppgjøret er blant annet å se en kompis jeg ikke visste spilte for Tafjord, spille i Bedriftsligaen. Jeg gleder meg til å observere både big plays og uheldige fails. Det er ikke bare det bra som er underholdende med Counter-Strike. Det er viktig med litt komiske innspill vi som ser på kan le litt av, å se at selv de beste i ligaen kan gjøre feil.

Counter-Strike: Global Offensive byttes ut med CS2 etter høstferien!

Frem mot høstferien vil lagene primært spille kampene i Counter-Strike: Global Offensive med mindre de begge enes om å spille den i Counter-Strike 2. Dette er basert på at opplevelsen rent teknisk og streamingmessig ikke virker helt på plass i nyervevelsen.
 
Unsvåg forstår valget, men ettersom hele divisjonen har gått med på overgangen spilles allerede runde 3 i Counter-Strike 2. Det gleder Dfind Consultings lagkaptein.
 
– Jeg synes å fortsette på Counter-Strike: Global Offensive var forståelig, om enn kjedelig. Når det viste seg at det lot seg gjøre å fortsette med Counter-Strike 2 i stedet var vi veldig positive til det. Det er jo det som er fremtiden, så når det lot seg gjøre fra arrangør er det er det kult vi kjører på med det. Noe bugs blir det nok, men helt ærlig så spiller vi jo mest for gøy, avslutter Unsvåg.
 
Hagen har på sin side en enda bedre opplevelse med det nye Counter-Strike og støtter derfor sterkt om beslutningen.
 
– Hittil har vi god erfaring med Counter-Strike 2, og ser ingen utfordringer med å spille dette. Jeg mener at 1. divisjon burde være Counter-Strike 2 også. Lagene må kunne tilpasse seg det på dette nivået, avslutter Hagen.
 
Kommentatorene er i likhet med Unsvåg og Hagen klare for et nytt Counter-Strike-eventyr.
 
– Etter å ha blitt introdusert til mitt aller første CS, som var CS:GO hvor jeg har kommentert på over titalls LAN, er jeg ikke like kritisk som de som har spilt fra CS 1.6 til nå. Jeg ser lyst på CS2, selv om det ikke er helt optimalt slik det er nå, avslutter Løndal
 
– Når det kommer til avgjørelsen om å bruke Counter-Strike: Global Offensive ut sesongen, mener jeg at det er et riktig valg. Det er klart at Counter-Strike 2 har kommet for å bli, men jeg føler ikke det er nødvendig å spille en hel turnering på et spill som fortsatt egentlig er i Beta, mens vi fortsatt har et klasse spill på siden. Jeg mener det er et godt valg å vente til de største og de mest vanlige bugs og problemer på Counter-Strike 2 er litt mer under kontroll, avslutter Søderholm.