Stemningen etter sesongstart av Bedriftsligaen i Sjakk
📰

Stemningen etter sesongstart av Bedriftsligaen i Sjakk

Skrevet av Sigve Løndal og Håvar Bjørnseth 22.03.2023

Hanna Kyrkjebø med unik innsikt under sending

Sesongen er endelig i gang for Bedriftsligaen i Sjakk. Cathrine Bruvold stiller nok en sesong som kommentator og frontfigur for ligaen, med Hanna Kyrkjebø som første gjest.
 
Selv om det er første gang Hanna kommenterte sjakk har hun flere år med sjakkerfaring. Hun har spilt sjakk siden hun var liten, ungdomslandslaget fra hun var 12, og seniorlandslaget siden hun var 16. For å toppe kaka ble hun også Norgesmester i NM for kvinner i 2019 🏆 Når hun ikke engasjerer seg i sjakken (som er sjeldent) jobber hun som Teknologi-konsulent i Microsoft Business Solutions hos KPMG 🙌
 
Foto: Privat
Foto: Privat

Equinor topper tabellen

Det var lenge jevnt mellom flere lag, men Equinor giret skikkelig opp i siste halvdel av torsdagens runde, og tar med seg 10 poeng inn i påskeferien, med Lyse Aktiv hakk i hæl.
 
Foto: Privat
Foto: Privat
 
Thomas Sundvoll, kaptein for Equinor sier det er stas med ny sesong av Bedriftsligaen i Sjakk.
- Det var bra å spille første runde. Vi var fornøyd med å kunne stille med fem spillere og vi hadde mange gode partier. Sammenlignet med forrige sesong virker nivået ganske likt, da hadde vi også noen gode runder og noen der vi ikke var helt i tet. Jeg kjenner igjen flere av motstanderne fra høstsesongen, så det er gøy å se at lagene og spillerne kommer tilbake, sier Sundvoll
 
Equinor har egen organisert sjakklubb i Stavanger hvor de møtes for sosiale spillkvelder tredje hver uke. De har også hatt noen interne turneringer, men han synes det er ekstra stas å spille eksternt og møte andre bedrifter. Personlig klarer han å være enda mer fokusert i partiene når det er litt ekstra som står på spill, sammenlignet med å bare spille privat. Konkurranseinstinktet blir styrket og da blir også spilleprestasjonene bedre for hans del, smiler han.
 
- Vi er først og fremst med i Bedriftsligaen fordi det er artig å spille turnering mot andre bedrifter og fordi det er god trening. Vi har noen sterke spillere på laget, så et naturlig mål er jo å plassere høyere enn forrige sesong, vi må kunne slå 3. plassen fra i fjor. Vi er klare for de kommende rundene etter påske, avslutter han.
 
DISSE SPILTE FOR EQUINOR:
Knut Jarle Hjørnevik Sondre Waage Tofte Eirik Kyrkjebø Thomas Sundvoll Elhans Imanovs
 
Slik står tabellen etter første runde
Plassering
Lagnavn
Ligapoeng
1
Equinor
10
2
Lyse Aktiv
8
3
Ernst & Young
6
4
SpareBank 1 SR-Bank
4
5
Hydro Karmøy
3
6
Elvebakken VGS
2
7
Sjakklubben Aibel
1
8
Dips
0
9
Laerdal Medical
0
10
Wolt
0
 

Få med deg neste sjakk-sending 04.04.2023
Runde 2 av Bedriftsligaen i Sjakk blir avholdt etter påskeferien. Som alltid er Cathrine klar til å kommentere fra klokken 20:00. Den kan du se her: https://www.twitch.tv/bedriftsligaen4
 

 
Lyst å delta i neste sesong av Bedriftsligaen i Sjakk? Send oss en epost til post@bedriftsligaen.no med informasjon om bedriften. Detaljer rundt høstsesongen kommer senere.