Finale i 2. divisjon - Sopra Steria New vs Epinova Alpha
📰

Finale i 2. divisjon - Sopra Steria New vs Epinova Alpha

Skrevet av Sigve Løndal 30.11.2023

Klarer Epinova å gå ubeseiret ut sesongen eller skal Sopra Steria servere deres første tap og stikke av som mestere?

 
Med kun seiere er det ingen tvil om at Epinova Alpha er et av de sterkeste, om ikke det sterkeste laget i 2. divisjon. Med en 2. plass i forrige sluttspill er de ekstra gira på å dra det i land 🙌
 
Sopra Steria NewSync har kun tapt to kamper i gruppespillet, og hatt et nesten flawless run gjennom sluttspillet med kun et kart-tap mot lillebror i Sopra Steria inSync. Lite tyder på at de nøyer seg med noe annet enn førsteplass og pokal🔥
 
Se finalen mellom Sopra Steria og Epinova torsdag klokken 20:00 på https://www.twitch.tv/bedriftsligaen_no
 
Sopra Steria NewSync på bootcamp hos Eldorado
Foto: Privat
Sopra Steria NewSync på bootcamp hos Eldorado Foto: Privat

– Teambuilding i fokus

 
Lagleder Song «bule» Luu forteller at fokuset denne sesongen har vært å ha det gøy, og er overasket over prestasjonene gjennom sesongen og finaleplass.
- For å være ærlig har vi ikke gjort så mye ekstra mot finalen sammenlignet med andre kamper. Det viktigste for oss er at vi prøver vårt beste, konkurrere i skytespillet som alle er så glade i, samtidig som man knytter nettverk og har det artig sammen. Det skal være en balanse mellom struktur, samtidig som man skal ha rom til å gjøre «plays» dersom man føler seg for det. Til syvende og sist gjelder det å ha dagen og treffe hoder, forteller Luu. - Reisen til sluttspillet har vært litt opp og ned. I seriespillet tapte vi mot inSync og PSS Securitas Rogaland. Vi fikk heldigvis revansj da vi møtte inSync i semifinalen, en nervepirrende kamp som gikk til kart 3 hvor det hele avsluttet med et 2v2 retake scenario på A-siten i Ancient hvor det fort ble redusert til 2v1 til vår fordel. Deretter to heroiske forsøk på ninjadefuse i smoke, hvor den siste akkurat gikk veien. - Det blir utrolig stas å spille finale. Dette hadde nok ingen i laget forventet da vi startet høstsesongen som et nyoppstartet lag. Vi har jo selvfølgelig lyst til å dra det hele i land og vinne hele 2. divisjon i Bedriftsligaen. - Vi gleder oss til å møte Epinova Alpha som er ubeseiret gjennom både seriespillet og sluttspillet. Vi forventer en vanskelig kamp, men vi skal vise dem at vi er i finalen av en grunn. Gjør dere klar for litt ciscoshow, avslutter Luu.
 
DISSE SPILLER SOPRA STERIA:
Song «bule» Luu Abdulaziz «cisco» Abdugani Vegard «SNOKEN» Eikenes Thomas «Tomitas» Lande Martin «Conker» Dragset Lie
DISSE SPILLER FOR EPINOVA:
Martin «milk» Johannessen Brandal Balder «s0c» Ulfeng Marius «marrezama» Solvang Tim «TiMz» Røgler Magnus «Klamme knut» Berg Neergaard Eirik «father badass» Stensen (sub) Jonas «boey» Say (sub)

– Selvsikre inn mot finalen

 
Inn mot kampen forteller lagleder i Epinova Alpha, Tim «TiMz» Røgler, at de først og fremst fokuserer på eget spill fremfor å bruke tid på å analysere motstanderen.
 
- Vi har spekulert litt om hvilke maps vi tror det ender med basert på veto historikk og vi hadde en felles økt tidligere i uka, utover det har vi ikke gjort så mye annet enn å hype hverandre opp. Vi prøver å ikke overanalysere motstanderen så alt for mye og har mest fokus på oss selv. Vi går inn i kampen slik vi har gjort ellers i de andre kampene denne sesongen.
 
- Dette er vår første sesong i 2. divisjon, så vi var i forkant veldig usikre på nivået og så for oss mange jevne og vanskelige kamper. Tidligere sesonger har vi rullert en del på spillere, men denne sesongen har vi prøvd å holde oss til færre spillere og rulleringer som har resultert i et mer samkjørt lag. Målet vårt var å komme til sluttspillet, og plutselig gjorde vi rent bord og gikk ubeseiret gjennom hele sesongen
 
Ønsker å gjøre opp for bitter skivebommen i forrige sesong.
 
- Vi endte på et surt tap i 3 div finalen forrige høst som vi fortsatt er bitre på. Nå er vi tilbake i en finale et år senere, men nå i 2 div. Vi er stolte og vi gleder oss utrolig mye. Gutta er motiverte og kommer til å gjøre alt for å vinne i dag, ellers blir det dårlig stemning på julebordet førstkommende lørdag
 
- Vi har møtt flere lag fra Sopra Steria gjennom sesongen, sist nå i kvartfinalen. De har åpenbart mange gode spillere da de har samlet tre lag som også kom til sluttspillet. Vi forventer god motstand og mange jevne runder der vi til slutt stikker av med pokalen, avslutter Røgler.
 
Epinova Alpha sin feberdrøm illustrert etter å ha løftet pokalen
Foto: PGL/Timz
Epinova Alpha sin feberdrøm illustrert etter å ha løftet pokalen Foto: PGL/Timz
 

– Kommentar fra Casters

 
Thomas «Norden» Sæves og Daniel «Dan1cted» Storbråten stiller som kommentator og har fått gleden av å ta dere gjennom nok en finale. Forventingene er på plass, og det virker som kommentator-duoen er enige om at kampen blir spennende.
 

Sesongens siste sendinger

 
Torsdag 30.11. - 2. Divisjon - Finale - Sopra Steria NewSync mot Epinova Alpha https://www.twitch.tv/bedriftsligaen_no
Lørdag 02.12. - 1. Divisjon - Finale - Intility mot DNB E-sport https://www.twitch.tv/bedriftsligaen_no
 
Finalen mellom Intility og DNB kan du også se live under finalefesten. vi inviterer deltakere i Bedriftsligaen og venner & bekjente til House of Nerds, Vulkan Oslo. Dørene åpner lørdag 2. desember klokken 18:00, og finalen starter 19:30!
Påmelding og mer informasjon via lenken under👇