Finale i 1. divisjon - Intility vs DNB
📰

Finale i 1. divisjon - Intility vs DNB

Skrevet av Sigve Løndal og Kristian Fjeld 02.12.2023

D(NB)avid mot Goliath

Det er kanskje litt klisje, men det er David mot Goliath når høstens sesong av Bedriftsligaen skal rundes av med en real finalefest på House of Nerds lørdag kveld. Regjerende seriemester Intility har nok en gang tatt seg til finalen og er derfor store favoritter før oppgjøret mot DNB. Intility gikk ubeseiret gjennom gruppespillet med fem seiere og to uavgjort. I seriespillet ble det blant annet en svært overbevisende 2-0-seier mot DNB.
 
DNB har på sin side hatt en mye bedre sesong sammenlignet med våren. Med et par uavgjort og blant annet seier mot Tellus Logistics, et av ligaens sterkeste lag, stiller de forberedt til et revansje-oppgjør mot gjengen i Intility.
 
Skal regjerende seriemester Intility hente hjem nok et trofé eller har DNB prikket toppformen?
 
Se finalen mellom Intility og DNB lørdag klokken 19:30 på House of Nerds, Vulkan og direkte på https://www.twitch.tv/bedriftsligaen_no
 
Intility i finalen av Bedriftsligaen vår 2023
Foto: Eldorado/Bedriftsligaen
Intility i finalen av Bedriftsligaen vår 2023 Foto: Eldorado/Bedriftsligaen

– Hadde mest sannsynlig ikke fått møtt den herlige gjengen uten Bedriftsligaen

 
Fredrik «freko» Larsen og DNB har på sin side tatt store steg denne sesongen. Nå gleder de seg til å vise seg enda mer frem.
 
– Det blir gøy. Vi er sultne på et nytt oppgjør og vet at vi kan prestere bedre enn sist gang, forteller Larsen som sikter til forrige oppgjør mot Intility.
 
DNB-kapteinen røper at laget faktisk har gjort litt forberedelser inn mot finalen.
– Vi har spilt litt sammen og overtenkt veto 3-4 ganger, forteller «Freko» med et glimt i øyet.
 
DNB-kapteinen opplever at laget også har tatt store steg i løpet av sesongen.
 
– Sesongen har vært veldig gøy. Det morsomste er at vi ser tydelig forbedring fra første serierunde. Vi har blitt mer kjent med hverandres spillestiler og er tryggere på hverandre. Noe som gjenspeiler seg i måten vi spiller på.
 
– Tror dere overgangen til Counter-Strike 2 har hatt en innvirkning?
 
– Vanskelig å si. Ser man på resultatene ser det positivt ut, men tror uansett trenden hadde vært positiv, sier DNB-kapteinen som tror bedriften har dratt stor nytte av å delta i Bedriftsligaen.
 
– Det blir stas å få møte gjengen IRL, da de fleste av oss ikke har møttes før. Men jeg hadde jo mest sannsynlig ikke fått møtt den herlige gjengen i laget om det ikke hadde vært for Bedriftsligaen. Personlig hadde jeg ikke spilt offline Counter-Strike siden 1.6 var det store, noe som er over halvparten av livet mitt. Noen av den eldre garde stiller seg fortsatt litt skeptisk til e-sport og kompetetiv gaming, men de fleste synes det er veldig gøy og heier på oss. Vi har også noen kollegaer som tenker å ta turen innom House of Nerds for å heie, avslutter Larsen.
 
DISSE SPILLER INTILITY:
Herman «mV» Jensen Linda «peek a boo» Tran Olav «Sultan» Bjørndal Erik «Splaekken» Nævdal Thorstein «Thorshi» Løkensgard
DISSE SPILLER FOR DNB:
Christer «Christar» Ekeli Dominic «jumpiii» James Clearly de Vibe Marcus «HVM» Hveem Fredrik «freko» Larsen Paul «Pako» Minh Tri Phan Anders «ndrs» Pedersen
 
DNB på bootcamp hos Eldorado før finalen
Foto: Mats Frode Cijs/Bedriftsligaen
DNB på bootcamp hos Eldorado før finalen Foto: Mats Frode Cijs/Bedriftsligaen

– Startet tungt

Thorstein «Thorshi» Løkensgard og Intility er blitt vant til å spille foran publikum i Bedriftsligaen. Han forteller at de gleder seg til nok et sluttspill.
 
– Sluttspillet blir gøy det. Siden sist vi spilte så har jo Intility fått den seige tittelen Norges best bedriftslag i Counter-Strike 2. Jeg håper det blir en spennende kamp, noe jeg regner med det blir.
 
– Hvordan har dere forberedt dere på kampen?
 
– Vi har tatt skjegget, og drukket pils mens vi åpnet cases i plenum, også har vi spilt mot cheaters i matchmaking, ler Løkensgard.
 
For Intility startet ikke sesongen optimalt med uavgjort i de to første kampene. Løkensgard mener laget dro fordel av skiftet til Counter-Strike 2.
 
– Det startet jo litt tungt med to uavgjort. Vi liker å skylde på at det var overgangen til Counter-Strike 2, men er nok fordi de andre lagene har blitt bedre. Uansett så har det jo gått bra, vi har kommet oss til finalen igjen og vil påstå at vi har levert solid de siste kampene. Counter-Strike 2 har også gjort av vi har spilt en del mer enn før, noe som helt sikkert har hjulpet oss i de siste kampene inn mot sluttspillet og semifinalen.
 
Finalen på House of Nerds blir Intilitys første foran publikum. Larsen røper at de er litt usikre på hva som møter dem.
 
– Jeg tror det blir kult å spille på scenen. Vi har jo tidligere spilt her i Oslo, og det er alltid gøy å spille foran et publikum, men jeg vet ikke helt hva vi skal forvente av en offline server, men håper det blir veldig bra.
 
Innad i Intility opplever de økt interesse for e-sport og gaming etter at de deltok i Bedriftsligaen. Larsen forteller at det hele startet med fem mann som kjente hverandre og spilte sammen, men som nå har utviklet seg til at flere strømmer til.
 
Jeg tror ikke det er noe spesielt stigma rundt det å bruke lørdagskvelden på gaming hos oss. Vi startet jo å spille sammen for omtrent to år siden, og i begynnelsen så var vi bare fem karer som visste at de andre spilte Counter-Strike. Det at vi nå har blitt bedre kjent har gjort at det er mye enklere med tverrfaglig samarbeid, hvor vi opptil flere ganger i uken spør hverandre om hjelp. Vi er gode venner både på og utenfor server den dag i dag, avslutter Løkensgard.
 
Stemningen er allerede satt
Foto: Sigve Lønda/Bedriftsligaen
Stemningen er allerede satt Foto: Sigve Lønda/Bedriftsligaen

– Det blir ikke større enn dette

For å runde av sesongen har vi fått med oss Jørgen «Toros» Pedersen og Thomas «Norden» Sæves som kommentatorduo. De er forberedt på å servere kremen av norsk bedrift-Counter-Strike, og kan nesten ikke vente med å høre startskuddet.
 
Det blir ikke større enn dette. Norsk e-sport er bortskjemt over å få to av Norges mest fremtredende bedrifter mot hverandre i en thriller av en finale, forteller Pedersen.
 
Forventningene til finalen er store. Vi vet allerede at Intility er et lag som alltid byr på show, gode spillere og utrolig morsom spillerstil. På den andre siden har vi sett et DNB lag som har vært utrolig friske og raske, imponert med gode plays og virker som de har god kommunikasjon i runder det gjelder. Så alt i alt tror jeg dette blir kjempe bra, forteller Sæves som benytter anledningen til å også skryte av kollegaen.
 
Jørgen og jeg har castet noe sammen før. Han er en caster med god erfaring og er utrolig flink til å dra inn de gode øyeblikkene. Jeg vet at jeg ikke klarer å stå stille i denne finalen om lagene spiller som de har gjort i serien, da er det greit å ha Jørgen til å roe meg litt ned etter slike plays.
 
Pedersen får nok litt å hanskes med når både kollegaen og lagene tar av lørdag kveld. Han har store forventninger til det som blir server på server.
 
– DNB er i år den store overraskelsen. De ender på tredjeplass i seriespillet, men slår Tellus Logistics, og sikret seg med det sin første finale på øverste nivå i Bedriftsligaen. Intility, gode gamle Intility, gjør jobben og leverer varene år etter år. De avsluttet seriespillet uten et eneste tap, vinner semifinalen 2-0 og er nok en gang å se i finalen.
 
Selv har Sæves fått erfare hvilken fest som venter seg lørdag kveld. Han gleder seg derfor stort til hele Bedriftsligaen samles.
 
– Jeg har vært med på en finalefest før og publikumet var absolutt en stor faktor som gjorde at det ble så bra som det ble. Jeg gleder meg til å hilse på alle spillerene, publikum og de andre kommentatorene. Så tror denne festen blir super, avslutter Sæves før Pedersen legger til.
 
– Dette blir en ypperlig kveld for god Counter-Strike og ikke minst høy underholdning når Thomas og jeg inntar parketten for årets siste sending. Vi lover å gi alt, så håper jeg du som ser på også bidrar til å heie laget ditt frem, avslutter Pedersen.
 
Casterne (fra venstre) Thomas Sæves og Jørgen Pedersen er klare for kamp!
Foto: Sigve Løndal/Bedriftsligaen
Casterne (fra venstre) Thomas Sæves og Jørgen Pedersen er klare for kamp! Foto: Sigve Løndal/Bedriftsligaen
 

– Kommentar fra arrangør

 
Stein Wilmann, daglig leder i Master Blaster og Bedriftsligaen sier han tenker det blir en fin opplevelse hvor vi går fra at det blir en ren counter-strike-finale til å bli en sesongavslutning og etterfest for alle deltagende lag, selv om finalen er et naturlig midtpunkt.
- Objektivt vet jeg ikke hva jeg skal forvente, men jeg har siden 2002 avholdt sluttspill i alt fra Vikingskipet, kontorlokaler til Spillexpo og tror det skal gå fint her på House of Nerds også, de har avholdt mange arrangement tidligere og vil være en flott og intim stemning rundt selve sesongavslutningen.
- Hovedutfordringen har vært å skille Bedriftsligaen-merkevaren fra selskapet Master Blaster AS slik at det kan stå på egne ben og rendyrke merkevarebyggingen deretter. CS2 var også en såkalt «curveball», men ettersom vi har rivende dyktig utviklere så ble det løst ganske raskt sammen med Mats Frode og Håvard på CSX og Produkt.
- At det er fullt og folk melder tilbake at de hadde «en good time» som de gjerne anbefaler til bekjente.

Sesongens siste sending

 
Lørdag 02.12. - 1. Divisjon - Finale - Intility mot DNB https://www.twitch.tv/bedriftsligaen_no
 
Finalen mellom Intility og DNB kan du også se live under finalefesten. Vi inviterer deltakere i Bedriftsligaen og venner og bekjente til House of Nerds, Vulkan Oslo. Dørene åpner lørdag 2. desember klokken 18:00, og finalen starter 19:30!
Påmelding og mer informasjon via lenken under👇