FAQ — Sjakk
FAQ — Sjakk

FAQ — Sjakk

 
Hvor mange divisjoner blir det, og hvem spiller hvor? Ligaen deles inn i flere divisjoner basert på hvor mange lag som deltar. For å unngå at spillere må sitte å vente for lenge mellom partier, har vi et minimum på 10 lag per divisjon. Det betyr at det må minst være 20 lag som deltar før vi går fra 1 til 2 divisjoner.
Inndelingen av divisjoner vil bli satt etter at påmeldingsfristen er gått ut. Dette fordi vi må se an antall lag og ferdighetsnivå.
 
Hvor mange spillere kan man ha per lag? For å sikre konkurranseintegriteten har vi en maksbegrensing på 8 spillere per lag. Vi anbefaler sterkt at man stiller minimum 3 spillere, da laget sitt samlede poengsum baseres på de 3 øverste spillerne sin score etter hver turnering. Hvem og hvor mange som stiller til start hver runde er helt opp til lagene, og man kan rotere spillere slik man måtte ønske.
 
Kan en bedrift delta med mer enn 1 lag, og hvordan anbefaler dere at lagene blir satt opp? En bedrift kan delta med så mange lag de vil, hvor vi anbefaler minimum 3 personer per lag, og med maks 8 personer. Vi anbefaler alle bedrifter å dele lagene basert på ferdighetsnivået til spillerne, slik at lag 1 samler de beste spillerne (osv). Ved inndeling i flere divisjoner, se ratingkriterier per lag i første spørsmål.
 
Hvordan fungerer poenggivningen? Hver runde spilles en 90-minutters “lagarena turnering”, hvor spillere blir paret fortløpende basert på hvordan partiene har gått. Når 90 minutter er gjennomført, legges poengene sammen fra de 3 spillerne i hvert lag som har flest poeng. Den sammenlagte poengsummen vil angi hvor laget som helhet havner på tabellen den runden. Lag som kommer på topp 7 etter endt runde vil sanke poeng (fra 1 til 10) til neste runde. Etter alle rundene er spilt, kåres vinnende lag!